söndag 1 februari 2009

Ny folder av BR - rena skämtet

Att BR ihop med vägverket tar fram en broschyr där man redogör för argumenten kring säkrare och mer miljöanpassade bussresor är bra men att man gör en broschyr som är så oproffsig, tråkig och enkelriktad får mej att fundera på hur man tänkt? Det är en broschyr främst framtagen för linjetrafiken och dom som arbetar inom denna del . Tänk om BR tagit fram en folder istället som rör buss generellt och en folder som vi hade kunnat lämna ut till resenärer . Jag ska ta ett exempel på hur miserabelt det är, i avsnittet som handlar om alkohol & droger kan vi läsa följande
"Alkohol/droger och busskörning är en livsfarlig kombination" , allvarligt talat, enligt svensk lag är det förbjudet att köra med detta i kroppen (frånsett att vi än inte har 0 tollerans ännu) , Jag vet inte vad man vill uppnå med en hel sida om en sak som är förbjudet och straffbart . På något sätt kan man tolka det som ett vanligt problem och man vill upplysa oss om att det är farligt att ha detta i kroppen när vi är ute i trafiken . Är man inte medveten om riskerna inom branschen? Jag vill upplysa om att du inte ens får åka moped med alkohol i kroppen .
På framsidan står det att broschyren är tillägnad sveriges bussföretag , vore det inte då på sin plats att i ett avsnitt lika långt som bibeln även ha med hur viktigt det är med rehabilitering, arbetsstöd etc etc , att köra med förbjudna preparat i kroppen är ofta relaterat till personliga problem . Man skulle nog ha nämnt det i allafall ! Det finns många exempel i foldern som har retat upp mig , tyvärr är det väl inte varken bussägare eller chaufförer som författat denna samling utan vanliga kontorsråttor som inte vet så mycket om verkligheten vi lever i . Jag måste ställa en fråga ... var hamnar alla våra höga medlemsavgifter till BR?

Inga kommentarer: