torsdag 20 november 2008

Då var det dags igen ...

Riksnyheter
Östhammar: Kollision mellan buss -minibuss
Vid 11:30-tiden kolliderade en buss och en minibuss på länsväg 288 vid Sydinge norr om Alunda. Enligt uppgift så är personer skadade, men hur många är ännu okänt. Vägen är blockerad vid olycksplatsen.

Buss? Minibuss? eller rent av en bil av större modell?

Utan att veta vad ovanstående handlar om så måste jag poängtera att bussar får osedvanligt mycket skit när det gäller incidenter och trafikolyckor där det i själva verket är större bilar som är inblandade, i folkmun även kallade minibussar , det borde regleras i lagen att man inte får skriva bussolycka om det verkligen inte är ett fordon som är klassat som buss, alla "minibussar" som hela tiden är inblandade är ett fördärv för bussbranschen !

1 kommentar:

Staffan Sävenfjord sa...

Av bilden i Upsala Nya Tidning framgår att den ena "bussen", den s k minibussen, i själva verket var en skåpbil. http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=78-AV_ID=830559,00.html
Jag vet inte vad de lär sig på journalisthögskolorna. Sådant som hör till allmänbildning som att kunna skilja på en skåpbil och en minibuss ingår tydligen inte i alla fall. Själv kunde jag det när jag var 3 år gammal.
Hjälper det att utbrista i en stor suck?