måndag 23 mars 2009

Uddevalla Omnibus - begär urträde ur BIVAB

Hämtat från eminenta Toni Schönfelders senaste nyhetsbrev !
Bussbranschen är en samling amatörer?

En liten sedelärande historia från verkligheten, det handlar om en person
med efternamnet Salevik som är ordförande i Buss i Väst en frivillig förening med märkliga regler och ännu mera märkligt agerande.

Salevik är som sagt ordförande för denna föreningen som består mestadels av privata mindre bussbolag, samme Salevik är vd för Kommunala bussbolaget Uddevalla Omnibuss, ett bolag som är kantat av skandaler och förluster. Sist fick man 4 miljoner kronor för att undvika konkurs, då gick (s) som styr kommunen ut med att det var bättre att ge Uddevalla Omnibus ett lån för att klara undan en konkurs än att privata företag tog över verksamheten. Nu har inte Uddevalla Omnibus betalt tillbaks några 4 miljoner som var ett lån utan nu vill man att bolagsordningen ändras så att Salevik som vd kan konkurrera med de privata företagen utanför kommunen, kanske ända bort till Kina? En artikel från den 21:mars 2009 sidan 38 belyser hur det går till i ankdammen. Toppen är att Salevik i egenskap av ordförande i Buss i Väst har insikt i alla anbud som hans privata medlemsföretag offerera i kanske konkurrens med kommunal Uddevalla Omnibus. Naturligtvis har Salevik inte omdömet att lämna sitt ordförandeskap, naturligtvis har medlemmarna inte gadd att göra rent hus, naturligtvis går alla som inte tillhör den inre klubben för inbördes beundran och hoppas att Salevik är med länge till så att man blir försett med bidrag och nya uppdrag.

Jag kräver att Uddevalla Omnibus går ur Buss i Väst om man vill fortsätta agera , det kommunala bolaget tar våra jobb med våra skattepengar . Enda alternativet som jag ser det är att Vi ägare och anställda inom den privata bussnäringen slipper betala skatt i kommunen . Privatisera det kommunala bussbolaget och gör det NU !

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rätt angående skojarna på omnibuss och är det inte dom som håller i trafikledningen som låtsas som dom inte hör vad man säger om man ringer och frågar vart anslutningarna tagit vägen.

//karlredig

Bussbloggen sa...

precis så är det nog ... sista ordet är inte sagt i ämnet ! Otroligt tråkigt att inte kunna konkurrera påå lika villkor , jag kommer aldrig kunna gå ner i deras prisnivå eftersom att mina bussar inte är subventionerade .

Unknown sa...

Som vanligt ett osakligt innehåll hämtat från Uddevallas södra förort. Buss i Väst är ingen förening utan ett bolag som omsätter 600 Mkr. Omnibus har inte fått något lån. Omnibus är inte subventionerade men betalar 1 Mkr till kommunen varje år i koncernbidrag. Omnibus konkurrerar inte med delägarna i Buss iVäst.
Salevik

Anonym sa...

Ja frågan är var går gränsen mellan två bolag som ändå egentligen i praktiken är ett och samma UA Omnibus och stadstrafiken och den för Buss i Väst xpresstrafik och landsbygdslinjer, där samma chaufförer kör all trafik och får bonus för detta, och där man inte vet hur tillgångar och lån för delas över all verksamhet,var det behövs bäst