onsdag 18 mars 2009

Två Bryggare


Detta lilla bryggeri har en historik med koppling bakåt i tiden till 1953, då Bryggare Nils Persson startade Solnäs Bryggeri i Tomelilla, vid den tiden var det lite att gå emot trenden eftersom de små bryggerierna slukades av de stora. Verksamheten bestod då av Tomelilla svagdricka samt som återförsäljare av läsk,vatten och öl för andra bryggerier.

Året 1965 började då sonen Kenth i företaget 16 år gammal och som sedan 1977 etablerade en viktig kontakt för framtiden, nämligen ett samarbete som distributör i Skåne för Grängesbergs Bryggeri som sedan blev Spendrups Bryggeri.
Året 1983 tog Kenth över ledningen av företaget och då bildades TomelillaBryggarn AB som under den tiden expanderade kraftigt från 5 anställda till c:a 15-20 st i verksamheten.

Året 1995 skildes TomelilaBryggarns och Spendrups vägar åt i en vänskaplig anda.

Året 1996 etablerade Kenth Persson Färskölsbryggeriet i Ystad med bryggeri och restaurang, där man då arrenderade ut restaurangdelen till krögare Bosco Stefanovic med familj. Under de tio åren mellan 1996 till 2001 har det hänt en hel del, både positivt och negativt och man kan bara konstatera att bryggeribranschen i Sverige är tuff för mindre aktörer, det fanns också under en viss tid stora samarbetssvårigheter med delägare som fick majoritet i det lilla familjebryggeriet. Men skam den som ger sig, och under tiden har också tredje generationen Persson etablerat sig i företaget genom Kenths barn Mikael och Susanne,som tar hand om bryggningen av våra produkter medan Patrik sköter telefonförsäljning och andra uppgifter på kontoret i Tomelilla, samt Kenths fru Torun som har hand om redovisningen. Året 2002 i april blev nystarten för Två Bryggare med driften tillbaka hos familjen Persson,därefter har det sakta men säkert gått i rätt riktning och med en behaglig stämning i företaget.
Året 2006 kan vi summera som ett av de bästa åren inom branschen för vår del och det tror vi beror på kombinationen ett litet flexibelt ölbryggeri, vårt traditionella svagdricksbryggeri,samt en partner för våra kunder som finns i närheten särskilt nu i all den globalisering som sker inom de stora bryggerierna.

1 kommentar:

Anonym sa...

REKLAM