måndag 16 mars 2009

Bussolycka - Oxelösund



Räddningstjänst, ambulanser och polis larmades strax före 08 till en bussolycka på länsväg 511 i höjd med Buskhyttegård utanför Oxelösund. Enligt uppgift så är det en buss med 35 skolbarn som kört av vägen och hamnat på en åker. Enligt de första uppgifterna så är barnen chockade men det finns inga uppgifter om ifall de har skadats fysiskt.

Enligt polisen så var det främst högstadie- och gymnasieelever som var passagerare på bussen som tidigare körde av vägen vid Buskhyttegård. De flesta har satt sig i en ny Busslinksbuss för vidare färd in till Nyköping och en del personer har åkt vidare i privata bilar. Busschauffören, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 40-års åldern, som ådrog sig nacksmärtor, har förts med ambulans till Nyköpings lasarett.

Polisen uppger nu att även två elever klagar över nacksmärtor och förs nu med ambulans till sjukhus. De övriga passagerarna som sitter i den nya bussen kommer att köras till Nyköpings lasarett för kontroll.

Morgonens bussolycka utanför Oxelösund kan ha berott på sjukdomsfall. Enligt polisen så har chauffören uppgett att han svimmat av under färd och vaknat upp när bussen är ute på åkern. Därefter bromsade han och fick stopp på bussen.

Inga kommentarer: