onsdag 13 januari 2010

När du får oväntat besök


Att riva ett garage är en lätt match.

Med en buss av standardstorlek går det på ett ögonblilck.

– Men jag hade inga planer på att bygga nytt, säger Kenth Berggren, 57, som fick minst sagt oväntat besök på tisdagen.

Garaget hade ett utsatt läge där det låg nedanför en brant backe på Viskansvägen i Stöde. För tolv år sedan var det personbil som körde in i knuten, men den smällen stod huset pall för.

I dag gick det värre. När Kenth Berggren kom hem från sin motionsrunda på förmiddagen trodde han knappt sina ögon. Där hans garage brukade vara, stod nu 191:ans buss – den mellan Sundsvall och Ånge.

”Kan inte vara sant”
– Jag tänkte att jag måste se fel, det kan inte vara sant, berättar Kenth Berggren.

När det gick upp för honom att det inte var en synvilla övergick förvåningen i rädsla över att någon kunde ha kommit till skada.

– Jag blev ju lite chockad, det hade kunnat gå riktigt illa.

Chauffören hade tre passagerare med sig i bussen när han rammade garaget, men lyckligvis klarade sig samtliga utan fysiska skador.

– Det var nog det bästa stället att få stopp på. Annars hade säkert bussen vält och det gått värre, säger en av passagerarna till Sundsvalls Tidning.

Garaget var tomt sånär som på lite småprylar.

”Ingen halka”
Vad som orsakade olyckan är ännu oklart. Vägen skrapades nyligen och det kan ha bildats en tunn ishinna på vägbanan tror bolaget Cerisresor som äger bussen.

– Det här en av våra nyaste bussar och den har abs-bromsar, men det hjälper inte om det är blankis, säger Benny Eriksson på Cerisresor.

Kenth Berggren har ingen panik med att få ett nytt garage. Bilen står ändå utomhus för det mesta. Mer bråttom är det med att få tillbaka elförsörjningen. Bussen tog med sig mätarskåpet på sin väg genom garaget.

– Vi har en elektriker här nu, hoppas han kan åtgärda problemet annars blir det kallt till kvällen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hoppsan, är det de där som kallas direkt till garaget?

Bussbloggen sa...

ha ha ha precis det är det men vissa verkar ha missuppfattat budskapet från chefen ... lätt hänt kanske om man är otydlig i sin order !!!