tisdag 26 januari 2010

LJUNGSKILEBUSS satsar i Göteborg och tar över del av Göteborgs spårvägar !!!






EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA

Det offensiva familjeföretaget Ljungskilebuss tar över beställningstrafiken från Göteborgs Spårvägar. Avtalet blev klart på tisdagen och innebär att Ljungskilebuss tar över hela beställningstrafiken från Göteborgs Spårvägar. I affären ingår fyra bussar.

– Det här är den största satsning som vårt företag har gjort, säger Ljungskilebuss´ vd Daniel Olsson till busstidningen.se.

Övertagandet sker den 12 februari. Parterna har enats om att inte avslöja köpeskillingen. De förare som idag arbetar i GS´ beställningstrafik garanteras fortsatt anställning, antingen inom Göteborgs Spårvägar eller inom Ljungskilebuss.

Affären innebär också att Ljungskilebuss etablerar en depå med tillhörande administration i Göteborg, förutom sin nuvarande depå i Ljungskile.

Göteborgs Spårvägar beslutade redan för flera år sedan att man skulle avveckla sin beställningstrafik. Frågan drog dock ut på tiden. Under senhösten/förvintern förra året inleddes diskussioner med flera tänkbara köpare.

I dessa annars så bistra tider så ser Ljungskilebuss bara möjligheter i affären och för Göteborgarna och hela Västkusten så innebär avtalet att GS goda rykte kommer leva vidare och Göteborgarna kommer även i framtiden att ha sitt alldeles egna bussbolag med chaufförer man känner igen och en service som är utöver den vanliga . Alla nya som gamla kunder hälsas hjärtligt välkomna in i ett nytt historiekapitel !!!

Denna sammanfattning är komponerad av Ulo Maasing och Daniel Olsson , läs gärna på www.busstidningen.se

10 kommentarer:

Mats sa...

Stort GRATTIS!!

Bussbloggen sa...

Tack så mycket ... sen får vi väl se om det blir grattis eller beklagar men framtiden får utvisa !!!

Erling sa...

Gratulerar du vågar verkligen satsa. Var skall din depå i Göteborg ligga.

Bussbloggen sa...

Beträffande depån i Göteborg så är detta under bearbetning för tillfället och jag letar just nu permanent plats, helst med tvättmöjligheter !
Jag har ordnat uppställningsplats tillsvidare men på längre sikt måste jag hitta ett annat alternativ mest troligt till en ekonomisk fördelaktig peng såklart !

Sara Grytting sa...

härligt att höra om framgångar efter hårt arbete, grattis!

Bussbloggen sa...

Tack Sara !
Vi får tillsammans kämpa för att sätta Ljungskile på kartan och för att hela landet skall ta sig ur den ekonomiska svackan . Ni kämpar på bra med ute på Ulvön och jag beundrar ert arbete . För alla som behöver mycket bra boende till ekonomiskt fördelaktigt pris på Västkusten skall maila till Sara på www.ulvon.se . Ulvön är en liten oas där man kan finna lugnet i den vackra naturen !

Anonym sa...

Stort Grattis Daniel!

De är tur att ett mycket bra lett och framgångsrikt företag tar över en del av GS.

Önskar dig all lycka med detta.

Mvh
Danne

Uffe C rtj U-a sa...

Grattis och lycka till, hur hinner du med allt?

Bussbloggen sa...

Hallå Uffe !
Nja det är väl det som är problemet nu och ett tag framöver , lite tur jag är relativt nyopererad för brandkåren hade jag aldrig löst i dessa dagar, problemet är väl att jag kanske måste ta tjänstledigt när jag blir frisk ett litet tag om det nu är möjligt för jag kan inte vara på alla ställen samtidigt tyvärr . Kul att se du lever, det va längesen, är inte du utomlands? Tyckte någon liten fågel viskade det i mitt öra ...

Anonym sa...

du kräng de där skruvvoplanerna snabbt
håll dig till setra
MVH michael k
exdriver på hädangågna xfc 873