lördag 16 oktober 2010

Utlovade "tågbussar" kommer inte

Det här är bara början av det tågkaos som kommer att bli , när SJ under gårdagen fick ta beslutet att plocka 20 st intercity tåg ur trafik så uppstod problem . Man skulle ersätta dessa med bussar men i morgonens nyhetsrapportering kan vi konstatera på både SVT och TV4 att den som erhållit uppdraget för ersättningstrafik från den 1 oktober fatalt har misslyckats med sin rekrytering . SJ har lovat bussar och bussbolaget Björk´s får inte fram några och varför? Ja, det vet vi ju om sedan tidigare . Endast ett fåtal mindre nogräknade bussbolag ställer ju upp på dem katastrofala villkor som ställs , Nå SJ!!! Är det dags att ta tag i problemet innan vi har upplopp i landet? Ändra villkoren och låt oss bussägare och våra anställda få den betalning/lön som vi skall ha så kommer vi ställa upp oavsett väderlek . Härligt med den opinion som vi nu skapat och underbart att se så många av mina kollegor som fortsätter svara nej när dem ringer och behöver tågbussar . Stå på Er nu och härda ut ... Ni kommer få igen detta i ett längre perspektiv !
http://www.nyhetskanalen.se/1.1862253/2010/10/15/sj_rejala_forseningar_i_tagtrafiken

1 kommentar:

Staffan Sävenfjord sa...

Jag var nere vid Borås central i går när tåget 17.07 till Kalmar skulle avgå. Tåget var inställt och buss skulle ersätta. Långt om länge lämnades besked att bussen skulle komma klockan 18.00. Sedan gavs inga nya besked men någon gång mellan 18.15 och 18.30 kom bussen. Resenärerna tog det med jämnmod men visst var det irriterande för dem att behöva vänta så länge eftersom problemet då varit känt sedan 13-tiden.

SJ har skrivit avtal med Björks. Vad SJ nu kan göra är naturligtvis att riva upp detta avtal men annars är det upp till Björks att se till att de betalar så att de kan uppfylla avtalet. Om de lagt ned lite mer möda på att träffa avtal med bussbolagen i god tid och lite mindre på att lova en massa så hade det nog blivit bättre.