lördag 16 oktober 2010

SJ & Björk´s bryter mot lagen

Följande har nu hänt och det finns bildbevis på hur SJ och Björk´s buss bryter mot lagen och man kan inte skylla på force major ! Läs nedanstående som jag fick mejlat till mej , har pga sekretess valt att ej i dagsläget gå ut med varken bilder eller namn på personer eller bussar .

"vid 15 tiden står det en stor skara resenärer vid Kruthusgatan och väntar på ersättningsbussar.Den första bussen som kom var ? med en Irizar som har ett miljömärke som går ut 07 då var klockan c:a 16.15,
buss nr 2 var ? en Irizar vet inte tiden men c:a 17 .
Därefter kommer 3 st ? som är bokade till Karlstad efter en 35 - 40 diskussion bestämdes att dom skulle kör till Kalmar och avgick c:a 18 tiden.
Sedan kom ? med folk och vände direkt tillbaka med folk c:a 17.30.Sedan kom en ? som har kört från Kalmar till Uddevalla och skulle övernatta där men fick köra tom till Göteborg för att lasta till Kalmar avgick sedan c:a 18.15. Sedan kommer det en Gammal Carrus utan namn med reg. nr. ? om eller när han kom iväg vet jag ej då jag var tvungen att köra själv."

Ett flertal av dessa bussar är ej miljögodkända och får således ej gå i miljözon, bussarna är av årsmodell exempelvis 1995 och jag är övertygad om att det i avtalet från SJ står årsmodell något helt annat . Genom svensk lagstiftning har SJ mest troligt precis som Björk´s ett beställaransvar i denna fråga vilket i såfall skulle göra dem medskyldiga till brott som är i straffskalan .

Bildbevis finns på att just dessa bussar fanns stående en längre tid inom miljözon för SJ´s räkning . Stå på Er därute nu kära seriösa bussåkare för nu blåser det rejält , håll i hatten eller skall jag kanske säga , håll i ratten !!!

Inga kommentarer: