fredag 24 september 2010

En tågpendlares tankar

Vill börja med att berätta att detta inlägg fanns bland mina kommentarer och det som nu håller på att hända kan inte bättre berättas så jag hoppas det är ok för mej att lägga ut detta på min blogg så att så många som möjligt kan få ta del av dina ord Pendlaren?
Det är fantastiska tankar som här beskrivs och det är ur en SJ resenärs perspektiv och det är ju faktiskt dessa resenärer som borde stå i centrum då det handlar om deras vardag . Kommer inte dessa pendlare till jobbet så stannar ju många delar av olika företag . Kommer detta månne göra så att fler pendlar med bil och vad säger man då när det gäller miljöfrågan?

För mig som resenär (och uppvuxen i en bussåkarmiljö som även kör ersättningstrafik idag) blev jag orolig när detaljerna kring avtalsförslaget från Björks Buss började diskuteras kring matbordet. BJÖRKS BUSS AB kommer inte att få det lätt med att hålla sin leveransgaranti mot sj men vi som står på stationerna lär inte få det lätt heller eftersom inget bussbolag kan ställa upp på detta. Det är ändå vi resenärer som står för sj:s biljettintäkter och borde få känna att det är vi som ska "fram" som borde stå i focus. Att sj räknar med en problemfri vinter som valt Björks det fattar man. Men det verkar som om även Kjell Nordin och Alan Björk räknar med en varm och behaglig vinter utan problem för tågtrafiken. Dom borde veta bättre än att tro att någon ska ställa upp på det avtal som erbjudits. Har Björks tagit sig vatten över huvudet månne? Att lyfta ut ansvaret till den lille åkaren och halvera ersättningen lär inte inspirera Bussåkarna till att ställa upp i ur och skur för att plocka upp oss med tågbiljett i handen på en annars öde station i snöstorm som så många gånger tidigare. -Behovet av ersättningstrafik har inte upphört Kjell Nordin! Kaos kommer och det börjar Fredagen den 1:a Oktober. Tur att man har semester till i mitten av November och innan dess har nog sj tagit ett nytt beslut. Glöm inte bort oss resenärer SJ. /Pendlaren

Inga kommentarer: