onsdag 21 oktober 2009

Saknad ...

Tänk att hela tiden gå och sakna, tänk att hela tiden vänta på att någon ska dyka upp, tänk på att hela tiden tro att någon skall höra av sig fast man vet att det aldrig kommer att ske igen ....
Elton John har skrivit en helt fantastisk låt som jag lyssnar till nuförtiden , den heter - Daniel !!!
Om det är någon mer därute som har det tufft i livet så tycker jag att Ni ska lyssna på Beatles klassiker - Let it be ... Känner Ni det tungt så nynna på den , det kanske hjälper för Er !

Ta Er nu en bit mat och se om det hjälper ... Här är recept på Ceasarsallad !!!

Recept på Ceasarsallad med hemgjord ceasardressing. God med grillad kyckling eller lax eller som förätt. Ceasarsallad är en italiensk rätt med romansallad, krutonger, parmesanost samt en dressing på majonnäs eller yoghurt med vitlök, parmesan och sardellar. En del har i dijonsenap också. Det finns lika många varianter av Ceasarsallad som kockar - den kan bli förrätt, huvudrätt eller buffesallad. Goda variationer är att ha knaperstekt bacon och grissinis till. Lägger du till grillad kyckling eller lax, potatis, tomater ex. så får du en huvudrätt. Annars kan salladen serveras som förrätt eller som en stor sallad på buffe.
Vintips till ceasarsallad är ett vitt ex. chardonnay med ekfatslagring.
Servera gärna i djup tallrik.
Romansallad finns i olika storlekar men handla så att det blir minst en djup tallrik med romansallad per person.
Du kan använda färdig majonnäs till dressingen som du sedan smaksätter med vitlök, sardeller, parmesanost och dijonsenap. Istället för parmesan kan du använda den liknande men något billigare Parmigiano Reggiano. Istället för majonnäs är grekisk yoghurt gott. En matigare sallad får du med kokt färskpotatis, cocktailtomater, bacon samt grillad kyckling eller lax - en perfekt sommarlunch eller middag.

6 kommentarer:

Peson sa...

Jobbigt att sakna någon/något.
När du ändå lyssnar på Sir Elton så drämm av hans gammla klassiker: Tiny Dancer.
Det är en av historiens bästa låtar.
Salladen kan du äta själv.
Riktiga hannar äter blodig biff och dricker öl.
Puss!!

Jonas Floda sa...

Allt löser sig mannen det vet du!! Ta de nu lugnt så hörs vi och jag hoppas att jag ser dig i sundahallen klockan 1400 på lördag!!!

Bussbloggen sa...

Salladen är inte till mej utan för någon jag saknar .... Någon som jag hade hoppats skulle höra av sig för att även hon saknar !!!

Anonym sa...

Du glömde skriva med i ditt inlägg att det kan bli lite tjatigt om man äter salladen alldeles för ofta, typ varje gång man går ut och äter, och att kycklingen därför kan bytas ut mot räkor.....;-)
Puss & Kram!!!

Anonym sa...

Hör av dig till henne först? Eller vad är problemet? hänger inte med riktigt??? Har flickvännen spolat dig? Eller???
Inte för att vara elak, Jag bara frågar, men hoppas allt blir bra.. Kram

Anonym sa...

håller med testa och höra av dig igen eller skriv ett brev. Om personen inte bryr sig då när du verkligen försökt, lägg din energi på människor som är värda den istället.