torsdag 4 februari 2010

Va hände här då?

Bussen gick sönder och alla passagerare fick gå av.
Men Per-Anders Baard, som har Downs syndrom, glömdes kvar.
Efter 18 timmar hittades han stelfrusen i bussen – som körts till verkstaden för reparation. Det var vid lunchtid i måndags som Per-Anders ”Pelle” Baard, 53, som vanligt tog bussen hem från arbetet på dagcentret i Skäggetorp i Linköping.
Men han kom aldrig fram till sitt gruppboende. Kort efter att han gick på bussen gick den sönder och togs ur trafik. ”Vi missade honom”
Alla passagerare hänvisades till en annan buss, men Per-Anders blev kvar på bussen som kördes till Rejmes verkstad.
– Det blev ett missförstånd mellan trafikledaren och chauffören om vem som skulle kolla igenom bussen. Vi missade honom och det är oerhört olyckligt, säger Mattias Näsström, informationsansvarig på Veolia transport.
Vid halv sju-tiden anmälde gruppboendet Per-Anders försvunnen. Inte förrän efter 18 timmar hittades han, stelfrusen och hopkurad längst bak i den iskalla bussen.
– Det var tur att det inte var som i helgen med närmare 30 minusgrader kallt, för då hade han inte levt, säger mekanikern Mats Bengtsson som hittade Per-Anders trött och ledsen Gruppboendet har nu polisanmält bussbolaget. De kommer också kräva ett skadestånd. – Vi ser väldigt allvarligt på det här. Per-Anders har åkt samma sträcka i 35 år och sånt här får inte hända, säger Christina Allert, Per-Anders gode man.
Per-Anders har inte fått några synliga skador efter natten i den låsta bussen.
– Trött och ledsen. Ont i ryggen, säger han själv om händelsen.

artikel från dagens Aftonbladet !!!

Inga kommentarer: