söndag 20 december 2009

Sprid julafton med vinden ,,,

Varför är det sådan hysteri i juletider?
Varför handlar nästan alla som galningar fast vi kanske inte har råd?
Varför slösar vi så otroligt mycket med maten?
Varför ska man alltid träffa hela tjocka släkten på julafton eller juldagen?
Varför måste man handla julklappar till förbannelse?
Varför ska vi hugga och klä granen för att sedan svära av förbannelse när den barrar?
Varför ska så många sitta ensamma bara för att det är juletider?
Varför är Julen den mest självmordsbenägna högtiden?

Tänk på att släkten har vi hela året och vi kan träffa dom precis när vi vill, troligtvis uppskattas nog spontana besök mer än planerad hysteri, mat är både bra och nyttigt i måttliga mängder och man kan faktiskt äta skinka och gröt på sommaren också. Det finns så många som svälter i världen och det är inte bara i Etiopien utan det finns även människor i Norden som har det svårt . Om vi hade spridit ut julklapparna som så hysteriskt inköps på resten av året så skulle nog var och en av dessa uppskattas mycket mer, år efter år slås det omsättningsrekord i handeln och detta är en ekvation jag inte får ihop då arbetslösheten ökar, vi mår ju så dåligt varje gång vi köper något vi inte har råd med . Tycker att vi kanske borde värdera andra saker och upplevelser som kan generera äkta lycka framför materiella ting. Många människor har så mycket att tänka på under denna korta intensiva tidsperiod att dom glömmer bort andra saker och människor, tänk så många som sitter ensamma och är ledsna bara för att det är Jul? Snälla Ni, stanna upp och andas, omvärdera och ta tid för dom som verkligen behöver Er .

Juletiden skall vara en lycklig högtid men dagens moderna samhälle har gjort den mer deprimerad och detta vill jag ändra på genom att vi har julafton varje dag och med detta menar jag ayy vi kan träffa nära och kära vilka dagar vi vill på året, vi kan dela upp all mat och äta den när vi vill, vi behöver då inte slänga så mycket, julklappar portioneras ut på övriga 364 dagar, kanske skulle vi få ner antalet självmord och depressioner genom att avskaffa julen helt .

Julen är barnens högtid och jag skulle inget hellre vilja än att alla föräldrar därute tänker på det , om Ni är separerade och kanske hyser lite agg mot varandra så snälla för barnens skull , gör julen till en högtid där man accepterar varandra och blir vänner, att gå isär är nog idag vanligare än att man flyttar ihop och jag personligen skulle inget hellre vilja än att ha goda relationer till min omgivning.

1 kommentar:

Peson sa...

Mycket kloka ord på en gång.
Rock On!!