måndag 27 juli 2009

Reseledare på Spånken (igen) !

Resan med buss var lång, elva dagar. Den gick från Skåne till Nordkap, mytomspunnet och lockande resmål längst norrut i Europa.
Ombord fanns 36 passagerare som alla hade sett fram emot en riktig trivselsemester.
I stället blev det en förstörd och pinsam resa.

Mitt under färden söp sig reseledaren stupfull, groggade i gång med ett par av resenärerna. På andra dagen av fyllan somnade han på däck tillsammans med några starköl.
Nu kräver flera av resenärerna pengar tillbaka, ibland hela beloppet på 13 000 kronor, för att reseledaren ignorerat dem och att de inte fick den hjälp de hade betalat för.
–Det tog ett par dagar för dem att komma med klagomål och jag kan inte se att han skadat dem. Det är mer en tragedi för honom själv, säger bussbolagets vd Göran Boo, som tycker att det inte är något att orda om, egentligen.


"Trevlig och duktig"
–Den dag han somnade var ju på en färja, och han hade inte någon guidning.
Vd:n menar också att även om det är en trevlig och duktig reseledare hade han inte en chans att reparera sitt rykte under de dagar som var kvar på resan.
Bussbolaget säger att de kan tänka sig att betala tillbaka en liten del av resan. Om resenärerna inte nöjer sig med det får de vända sig till Allmänna reklamationsnämnden.

Exakt samma sak var jag med om 1997 på en resa jag körde till Portoroz , reseledaren blev stupfull , simmade i hamnbassängen med kläderna på medan vi andra satt och åt middag bl a , det är inte ovanligt att detta händer men va tusan , många av dom har ju inte ens betalt för att åka så då kan man väl inte ställa några krav heller eller har jag fel? Bussbolagen utnyttjar gärna unga tjejer, pensionärer eller arbetslösa , deras ersättning är gratis resa och uppehälle och mot detta skall dom då göra ett reseledarjobb . Klassa reseledare som yrkeskategori och betala dom riktig lön så skall Ni se att statusen höjs och färre super sig fulla !

Inga kommentarer: