fredag 21 maj 2010

Polisen varnar för bedragare

Polisen varnar för kringresande bedragare

Polisen vill varna för två typer av bedrägerier som är på väg mot Norrbotten. I det ena fallet handlar det om kringresande asfaltläggare som med största sannolikhet är på väg mot länet. Det andra fallet handlar om försäljare av elverk.

Jämtland och Västerbotten har redan haft besök av personer som erbjuder främst villaägare billiga och snabba markarbeten som oftast utförs mycket bristfälligt.

Eftersom det handlar om personer som saknar registrerade företag går det inte efteråt att kontakta dem för att reklamera arbetet som dessutom utförs mot kontakt betalning. Asfaltläggarna är vanligtvis av utländsk härkomst. Annan kriminell verksamhet har tidigare år förekommit i samband med dessa så kallade asfaltläggare.

Polisen avråder från att ingå avtal med dessa kringresande sällskap. I samtliga fall handlar det om ett bedrägligt beteende som polisen varnar allmänheten för.

Den andra typen av bedrägeri handlar om kringresande försäljare som erbjuder elverk till ett mycket förmånligt pris. Problemet är att innehållet i elverken inte alls motsvarar vad försäljarna påstår. Fabrikatet är inte heller det som står utanpå elverket. Även här avråder polisen från att ingå avtal med dessa kringresande sällskap.

Polisens råd är att man ska be om en kopia på företagets registreringsbevis för att därefter undersöka med skattemyndigheterna att det är ett seriöst företag innan man tecknar kontrakt eller köper en vara. Om hantverkarna inte kan visa upp ett registreringsbevis som håller för granskning hos skattemyndigheterna, bör man vänligt men bestämt tacka nej till deras erbjudanden skriver polisen i ett Pressmeddelande

Inga kommentarer: