torsdag 1 april 2010

En älskad bussmodell är snart tillbaka !

Alldeles nyss hemkommen från Ulm, Tyskland där vi hämtat hem vår tredje och sista leverans för våren , en alldeles splitter ny Setra 416 GT-HD i en vacker skimrande silverfärg . Vi flög tillsammans med den alltid så sympatiska säljaren Jonas Hedqvist på Evobus i måndags morse från Landvetter ner till München . Landade i ett härligt vårväder redan vid 9-tiden och detta gjorde ju att vi fick en heldag på fabriken i Ulm som vi passade på att utnyttja maximalt . Vi gjorde en fabriksvisning där vi tittade på allt från motorer till sömmerskor, hela turen avslutades i designcenter där vi gjorde klar insidan på en eventuellt tillkommande buss framöver.

På eftermiddagen njöt vi lite av solskenet innan det var dags att dra på sig kavajen för att så småningom bege oss till det klassiska Setra muséet där ett par riktigt fina herrar väntade, närmare bestämt utvecklingscheferna Kappel och Krigelsteiner .

Det fanns såklart en anledning som vi skulle bli varse om och speciellt en i mitt sällskap kom att glädjas åt det som nu skulle komma fram . Det är ingen hemlighet att att man hela tiden oavsett bussmärke håller på med utveckling av nya modeller men när det gäller Setra så finns det speciellt en modell som varit borta från marknaden under en tid men snart är den tillbaka . Jerry som en gång var med som ägare i Ljungskilebuss hade en viss förkärlek och ett mycket stort kunnande om Setra HDS och det var den verkliga anledningen till att just vi fick en fin bjudning på Setra muséet , man har tagit fram en prototyp av en ny modell som kommer få betäckningen Setra 518 HDS och vi fick premiärvisningen . Kan lova samtliga som läser att jag och framförallt Jerry blev positivt överraskade . En oerhört stilren design men där man ändå hade bevarat den gamla modellen som just kännetecknar denna busstyp . Eftersom att det bara var en prototyp så ville man med vår hjälp få åsikter och synpunkter på vad man kan förändra, tillägga eller ta bort .

År 2013 skall denna nobla bussmodell vara tillbaka på bandet i Ulm och vi på Ljungskilebuss har som första svenska kund lagt in en beställning, premiärvisning kommer att ske på TUR mässan i Göteborg .

Vi tackar Evobus för en fantastiskt trevlig resa och hoppas att vi snart kan göra om den !

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att det är första April säger mig något om att vi kanske inte får se någon ny HDS 2013. Men om så vore fallet vore det väldigt kul!

Hälsningar från Roslagen

Mats sa...

Grattis till ytterligare en ny Setra!

Intressant att höra att S518HDS är på väg. Jag hoppas att den inte är längre än 13.99 m, för i så fall är den inte lovlig i Stockholm. År 2013 verkar dock lite väl sent. För exakt ett år sedan råkade jag överhöra ett diskret samtal där det nämndes att bussen skulle visas redan vid 2011 års TUR-mässa. Kanske har man fått problem med den vatteninblandningen som Stockholms mest kände bussägare testar just nu. Det är ju lite svårare att ordna den där regnvattenuppsamlingen på en HDS.

Hedvall sa...

Låter för bra för att vara sant men den behövs mer än väl för att inte Beulas ensamma skall ha denna viktiga typ av buss.